Historie

Matt & Rene

Wanneer René in 2001 met zijn portfolio onder de arm naar de Galerie in Panningen gaat komen ze elkaar voor het eerst tegen. Matt werkt daar als artistiek leider en maakt een groepstentoonstelling waar René onderdeel van uit maakt.

De ontmoeting heeft tot gevolg dat er artistieke samenwerking gezocht wordt. Matt studeert dan nog aan de academie in Arendonk (B) en via een eerste gezamenlijke tentoonstelling in Galerie Grosfeld in Venlo-Blerick samen met fotograaf Menno van de Rotten, thema Mens en Stad, komen de voorbereidingen in het afstudeerjaar van Matt (2002) in stelling voor een tentoonstelling, weer met z’n drieën in een van de bunkers van de ‘Duitse Basis’ in Arendonk, waar het internationale festival Arendonk Art wordt gehouden. Thema: Beest in de Mens.

René heeft een atelier in de binnenstad van Nijmegen en beide heren besluiten dit op te knappen en in 2003 opent het de deuren als Atelier RAM, als werkatelier en exporuimte van eigen werk maar vooral ook een laagdrempelige ontmoetingsruimte. Door de jaren zijn er verschillende tentoonstellingen o.a.Gemeente museum Thorn, Refter Beek Ubbergen, Kunstpost Wijchen.

/